Vårt sovrum

IMG_9599.JPG
IMG_9597.JPG
IMG_9598.JPG
IMG_9602.JPG

Här har ni lite bilder från vårt ännu inte färdiga sovrum! Som visserligen fick ny färg på väggarna när vi flyttade in, men vars knarriga ekparkettgolv, tråkiga innertak och allt för begränsade klädförvaring behöver fixas till. Ett projekt i lite större skala som har fått vänta för jag vill att det ska bli riktigt bra. Till dess fungerar det alldeles utmärkt.

Vi flyttade in med våra befintliga sovrumsmöbler en gång i tiden och har än så länge kvar de båda Malm-byråerna i ek från IKEA men har slängt ut sängen. De kommer att bytas ut när vi tar tar tag i det här rummet. En till mig och en till Mathias förutom de inbyggda originalgarderober som finns och där jag vill expandera som jag berättat om tidigare i bloggen.

Den nya sängen är redan högt älskad och vi tycker verkligen att den passar in i rummet som har något slags Vitemölla Badhotell och Gotland över sig.  Med svala dämpade färger uppblandat med vitt och trä och några strama detaljer. En grundstil som jag verkligen gillar.

Nu håller jag på att klura på vad som behöver göras och hur vi ska lösa det. Sängen ska förstås vara kvar liksom sänglamporna, Mathias nya herrbetjänt och tavlan som min farmors syster (konstnär) har gjort. Hoppas på att kunna bygga en öppen klädkammare som sväljer alla våra kläder när vi fixar det här rummet.

Sängram: Norrgavel som fyndats på Blocket

Sänglampor: Herstal som fyndats på Campadre

Herrbetjänt: Perstorp hos Furniturebox

Byråer: Gamla Malm från IKEA

Spegel: Från en lokal inredningsbutik

Lampa: Gammal från EM

Tavla: Arv från min farmor som fick den i 80-års-present av sin syster som är konstnär.

Bordsfläkt: Clas Ohlsson tror jag, men det var så länge sedan. Inköptes när jag, höggravid med Viola, svettade mig igenom sommaren 2009. Ett starkt gravidtips!

Flätad förvaringsbox: Bladis från IKEA

Sängkläder: Grå i chambray med klädda knappar från Hemtex och de rutiga extraörngotten är från HM Home

Väggkulör: AD Alcros Krita

Golv: Oljad ekparkett i original som knarrar och hoppa kunna rädda kvar.

Uppdatering! Men hjälp vad jag var trött i bollen när jag lade ut detta inlägg. Först nu så jag att det var två av bilderna som var dubletter.