Grillfat med smak

IMG_9578.JPG

En av de bästa sakerna med sommaren är all den fräscha maten man äter. Så här ser ofta våra grillmiddagar ut när det är varmt ute. Något protein som läggs på grillen, en rejäl sallad till, gärna färska örter och någon enkel sås med mycket smak.

Här har vi grillat kyckling som bara är smaksatt med salt och nymalen svartpeppar. Ringlat balsamico över och toppat med färsk basilika.

Salladen har en färdig salladsbas inköpt på ICA, Melkers Wasabiblandning som består av rödbeta, vitkål, wasabiruccola och mâche. Till det cocktailtomater och ekologisk gurka i halvmånar, klyftor av avokado och gröna oliver från Zetas.

Det blir mycket smak på salladsdelen då wasabiruccolan har en lite krasseliknande smak. Men det där kan man ju välja själv vad man gillar bäst! Jag gick på vad jag hade i kylskåpet helt enkelt.

Bara att grilla kycklingen och lägga upp salladstillbehören. Recept på såsen ska ni få nu!

Yoghurtsås a'la Medelhavet

1/2 hink rysk yoghurt

1 finriven vitlöksklyfta (använd rivjärn i stället för vitlökspress så blir smaken godare)

1 msk bra ekologisk olivolja

1 msk flytande ekologisk honung

Salt

Gör så här!

Blanda yoghurten med den finrivna vitlöken och honungen.

Smaka av med salt så att man känner en bra balans mellan den syrliga yoghurten, styrkan från vitlöken, sötman och fylligheten från honungen och sältan.

Ringa över lite olivolja precis vid serveringen.

Passar jättebra till både kyckling och fisk men även som ett fräscht tillbehör till en köttbit. En riktig allroundsås med andra ord.

Enjoy!