Fräääääs!

IMG_9218.JPG

Har man familj finns det många tråkiga grejer att fixa med varje dag. Sådant som aldrig tar slut av någon anledning. Plocka i och ur diskmaskin/tvättmaskin. Laga mat. Åka och handla mat. Dammsuga och plocka bort femton par skor i en grusig hall.

Inte så värst skoj!

Det här är nog som att svära i kyrkan, men vet ni jag har kommit på att jag tycker att det är rätt mysigt att stryka kläder. Stå där någon kväll när barnen somnat och pressa det fräsande järnet mot något skrynkligt och se hur det transformeras till något som slätare än en babyrumpa.

Observera att jag inte stryker Mathias skjortor! Här lämnas allt sådant till kemtvätten. Och denna syssla utföres endast sporadiskt. Hade det varit varje dag hade jag nog ledsnat snabbt.

Men när det vankas barnkalas eller skolavslutning då åker järnet fram en liten stund. Och till midsommar strök jag faktiskt bordsduken direkt på bordet för att spara tid. Det fungerade jättebra!

Och jag älskar fortfarande det ljuvliga linnevattnet från Washologi som gör strykupplevelsen ännu bättre.

Mmm...