Måla om där uppe

gråpäron.jpg

Teverummet på övervåningen ska bli av med sin blaskiga blekbeiga kulör så nu är jag på färgjakt igen.

Ovan syns färgen "Gråpäron" från Byggfabrikens färgkollektion som är en av kandidaterna. Vi har en vit soffa (Karlstad), ett gammalt ekparkettgolv som ska slipas om och en låg hylla/sideboard i ett lite mörkare, blankputsat träslag från 40-talet (hej Blocket!). På den står vår tv-apparat och i hyllorna har jag både pocketböcker och inredningsmagasin. Det enda som fattas i möbelväg är ett passande soffbord, men jag vill måla om först och samtidigt hinna spana lite på de höstnyheter som jag vet dyker upp i butikerna efter sommaren. 

Det är ett rätt mysigt rum, men det behöver piggas upp på väggarna och jag vill hitta en färg som binder ihop möblerna på ett bra sätt. Nu försvinner soffan mot de ljusa väggarna. 

Bara att köpa provburk och testa...