Midsommar del 2

IMG_9423.JPG

Det regnade som sagt här i helgen, men vi hade det väldigt mysigt inomhus med våra vänner och deras telingar.

Dukade upp en traditionell midsommarlunch och plockade fram fina linnedukar från Klässbols linneväveri som fått i present av Mathias mamma en gång i tiden. En stor naturfärgad under och ovanpå en med vackra blågrå rutor som passade perfekt med mitt farmorsarv, servisen Blå Eld.

Och så blommor och en liten midsommarstång förstås! En midsommarstång som senare under kvällen skulle hamna på huvudet på ett av barnen med de andra dansandes runt honom.

IMG_9418.JPG

Till efterrätt bjöd vi på färska jordgubbar, klassiska After Eight och chokladpraliner i en skön mix. Man springer ändå upp och ner hela tiden när man har barn. 

"Tänk att man inte kan sluta äta de här om man börjat!", säger kompisens man och tar en After Eight till.

Spot on!

IMG_9399.JPG

På kvällen grillade vi förstås och då blev det allt annat än traditionellt upplägg. Grillade jätteräkor och pilgrimsmusslor med vitlöks- och citronsmör, ett kryddigt grönsaksris med bland annat chili, majskolvar, vattenmelon och färsk ananas. hann till och med sitta och prata ordentligt medan alla barnen dök ner i den stora utklädningslådan.

Dagen efter visade sig solen med full kraft (förstås) och då såg jag både midsommarstången nere vid havsbadet och hann plocka sju sorters blommor under min sköna powerwalk.

Svensk sommar i ett nötskal!