Midsommarbubbel

rotari rosé.jpg
richardjuhlin.jpg

Midsommar närmar sig och jag vet att många brukar vilja skåla i något gott bubbel, antingen med eller utan alkohol. Här kommer mina bästa tips för hur ni kan lösa detta och utan att plånboken går sönder.

Mezzacrona, som står bakom varumärket Rotari, är en bra italiensk vinproducent som bland annat gör flera sorters mousserande vin (får ej kallas champagne utanför distriktet champagne även om de görs med samma klassiska metod).

Rotari görs både som rosébubbel (7701) och vanligt bubbel i olika varianter, det vill säga på olika sorters druvor. Jag rekommenderar generellt deras mousserande om ni letar efter bra alternativ till riktig champagne.

Sen tycker jag alltid att det ska finnas alkoholfria alternativ och då finns det en sådan som sticker ut. Svenska champagneexperten Richard Juhlin, som sedan några år tillbaka gör en alkoholfri champagne (1979) på chardonnaydruvor från distriktet Champagne. Den passar jättebra att bjuda på både när man ska skåla och till fräsch sommarmat.

Enjoy!