Caesarsallad och rosétips!

IMG_8895.JPG

I fredags kväll sken solen äntligen och då åkte både rosévinet och caesarsalladen fram på altanen.

Eftersom caesarsallad är en sallad med mycket smak krävs också ett vin med lite mer fyllighet fast utan att vara allt för kraftfullt. Ett rosévin med lite mer färg än de blekt laxrosa varianterna och som passar fint till en caesarsallad.

Här har jag valt ett rosé från södra Rhône, närmare bestämt från regionen Tavel. Där görs endast roséviner och i en mer kraftfull stil utan att för den sakens skull hamna i kategorin "jordgubbssaft med alkohol", som det dessvärre finns en del färgstarka exempel på från andra länder. I Tavel är kraven hårda på det som produceras så ni kan vara säkra på att kvaliteten är bra. 

Här smakar det gott av granatäpple, körsbär och blodapelsin  som backas upp av en frisk syra, mineralitet (sälta) och en finstämd kryddighet i form av örter. 

Les Lauzeraies heter vinet som passar till mat med kyckling, fläsk och även grillad fisk. Inte bränner det hål i plånboken heller.

Enjoy!