Var är kikaren?

skönahem.jpg

Senaste numret av Sköna Hem har uteliv som tema - med inspiration för balkonger, verandor och altaner. Passar perfekt för vi har ett oinrett hörn på vår altan och en totalt bortglömd balkong kvar att fixa till.

Inte för att jag förväntar mig några storverk av en sovrumsbalkong dit morgonsolen endast når. Jag vill så gärna tänka att vi kan sitta där på helgmornarna, i varsin bekväm rottingstol som lutar lite medan vi dricker vårt morgonkaffe och kisar mot morgonsolen. Men det har aldrig någonsin hänt och lär knappast bli verklighet heller.

För att få ut mig på balkongen krävs inte bara att den fixas till (ny trall och en ommålning) och varsamt möbleras - det behövs också easy access till mat och dryck. Och det blir ju genast betydligt svårare och faktiskt lite konstigt också, för vem vill springa upp och ner i trappan med fullastade brickor och gena genom ett sovrum?

Not me!

Fast det kanske skulle vara skoj att sitta där och spana ut över grannskapet. Med kikare som en annan tant.

(bild från Sköna Hem)