Är den blå eller svart?

IMG_8476.JPG
IMG_8477.JPG

I helgen var vi ju på IKEA för att skaffa nya resårbottnar och bäddmadrass till vårt Norrgavel-fynd. Samtidigt sprang jag på vår nya matta, bara så där! 

Jag har letat ny vardagsrumsmatta hela våren och inte riktigt hittat hem vare sig med färg, textur, storlek eller pris. Och sen vill jag ju helst kunna kombinera form och funktion också, med tanke på att vi har barn.

Ovan syns en nyhet på IKEA som kommer att sätta lite griller på huvudet på folk. För likt den berömda klänningen, skiftar även denna matta i färg beroende på hur ljuset ligger på. Vi trodde att vi kom hem med en färg och blev mäkta förvånade när vi rullade ut mattan. De blå kulörerna såg nu gråsvarta ut och ett tag trodde vi att vi hade tagit fel i butiken. 

Men mattan finns bara i en kulör och som ni ser på IKEA:s hemsida skiljer sig färgerna åt mellan de olika bilderna! På mina bilder syns först en blåaktig matta som på den andra bilden är mer gråsvart.

Men men, vi är ändå helnöjda med vårt fynd!