Gröna plättar

IMG_8314.JPG

Det här är ett toppenbra familjeinspirerat och klimaträtt recept på plättar med majs och zucchini och utan någon gluten dessutom.

Majs- och zucchiniplättar med bönor och oliver i paprikapesto

Plättar

1 burk majskorn (ca 340 g)

2 zucchinis

1 rödlök

4 ägg

1 dl majsmjöl 

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

2 krm cayennepeppar

2 msk olivolja

Gör så här!

Låt majsen rinna av i en sil

Grovriv zucchinin på ett rivjärn. Skala och finhacka löken. 

Blanda ägg, majsmjöl, pressad vitlök och kryddor i en bunke. Vänd sedan ner majs, zucchini och lök.

Stek små plättar av smeten sakta i olivoljan.

Tillbehör

1 burk kokta cannellinibönor (400 g)

3 msk paprikapesto på burk

2 dl oliver

Ruccola

Gör så här!

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönorna med oliver och paprikapesto. 

Servera plättarna med bön- och olivsalladen och en lite näve ruccola.

Lottas kommentar: Om barnen inte gillar bön- och olivsalladen med ruccola går det alldeles utmärkt att äta bara av plättarna.

(recept från ICA)