Lamm och vad?

cabfranc.jpg

Äter ni lamm till påsk? Många gör ju det och vi är inget undantag. I går åkte den stora lammsteken fram, gneds in med timjan, salt och peppar och in i ugnen tills innertemperaturen var strax under 70 grader.

Till detta ljuvligt möra kött, som Mathias lagade till, ugnsrostade jag halva potatisar med olivolja, pressad citron, salt och lite peppar och stekte också halloumi i honung. Lite blandad sallad, en tomat och balsamico på det.

Mums!

Men allra bäst var vinet jag matchade med vår påskmat, ett rent Cabernet Franc (rött vin med en örtig smak som passar alldeles utmärkt till just lamm) från Loiredalen. En av de mest klassiska Cabernet Franc-regionerna även om druvan odlas på en del andra ställen också och ofta ingår i blandningar.

Tjong i medaljongen, vilket vin det här var! Men smakar det så kostar det och det här hittar ni inte på Systembolaget utan hos Gaston Vin, där man kan beställa både enskilda flaskor och särskilt utplockade vinpaket. Vi fick vår första leverans därifrån i veckan.

Någon kanske minns att vi var på Gaston förra året, när Mathias fyllde år? Och blev lite kära.

Vill ni prova ett bra Cabernet Franc-vin till ett lägre pris och som finns på bolaget rekommenderar jag detta från Argentina.