DIY Violas påskfrisyr

IMG_7305.JPG

På skärtorsdagen fick de barn som ville klä ut sig på Violas dagis. Eftersom mina barn älskar sådant kokade Viola och jag ihop en idé utifrån en nyinköpt gulprickig tröja (HM) och hennes älskade vita tyllkjol (HM). 

"Vill du ha en rolig frisyr?" undrade jag och såg framför mig något med fjädrar och fåglar. Ett litet fågelbo helt enkelt!

Viola var genast med på det hela och nu gällde det att tänka till. En hårmunk hade vi redan och med den som utgångspunkt sattes Violas hår upp i en stadig knut (se länk ovan för hur man gör!). Sen på med ett hårnät, som jag hittade hos Glitter, för extra hållbarhet. Hon skulle ju ändå vara på dagis hela dagen.

Hos Indiska hittade jag små fåglar och fjärilar som egentligen ska sitta med clips i påskriset, men som passar utmärkt att dekorera hår med. Indiska hade alla påskprylar på 50 procents rea vilket gjorde att det hela blev en väldigt billig historia. 

Fem gula fjädrar stacks sedan ner längst upp i knuten och i själva "fågelboet" (knuten) sattes en fågel och en fjäril.

Klart!

IMG_7317.JPG