The Fresh Foodie

IMG_7614.JPG

I går fick jag äran att träffa matinspiratören Leila Lindholm i hennes butik i mysiga Mood-gallerian inne i Stockholm. Jag kommer att återkomma mer om butiken i ett senare inlägg.

I slutet av månaden släpper Leila sin nya kokbok "The Fresh Foodie". Kokboken utgår från fräscha och nyttiga recept som ska vara enkla att tillaga och förse kroppen med alla nyttigheter som den behöver.

När man har familj blir sådant extra viktigt, vilket Leila själv, tillika tvåbarnsmamma, konstaterade och berättade sen att det finns matallergier i hennes familj. Något som fått henne att anpassa många av recepten. Det står tydligt utmärkt i boken när maten är glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker, nötfri, vegetarisk, vegan, utan ägg och om det är så kallad raw food.

Boken utgår från den rena maten och sådant som vitt mjöl, socker och komjölk syns knappt några spår av. Det är mat gjord på rena råvaror och med fokus på att det ska fungera i vardagen och samtidigt vara gott. Här finns recept för frukost, lunch, mellisar, middagar och desserter och flera sidor med klokskap och bra information om olika råvaror/superfoods om man känner sig förvirrad.

Som hälso- och matlagningsintresserad allergimamma kan man ju inte annat än jubla av lycka!

IMG_7597.JPG

Leila själv visade sig vara precis så där glad, trevlig och ödmjukt proffsig som hon är sina tv-program. Hälsade, pratade med alla och berättade små anekdoter samtidigt som hon svarade på frågor. 

Och jag har träffat en del "kändiskockar" vid det här laget och jag kan säga att det är inte direkt alla som beter sig särskilt trevligt. 

IMG_7602.JPG

Leila bjöd på fyra recept från boken (granola, glutenfria bananscones, hemgjord nutella och en mango/banan/chia-smoothie. Den sistnämnda ska ni få receptet på tänkte jag - smoothies är en fantastisk start på ett lite mer hälsosammare tänk och barn brukar dessutom älska dem!

Chiafrön är ett superfrö, späckat med proteiner, mineraler och Omega 3-syror som ni hittar i vanliga mataffärer (Kung Markatta, Risenta).

Varsågoda Leilas Mango Chia Smoothie! 

1 mango alternativt fryst mango (jag brukar använda det)

2 bananer

2 dl osötad mandelmjölk (Alpro har en bra)

1 msk chiafrön

Isbitar (inte nödvändigt om ni använder fryst mango)

Gör så här!

Skala, skiva mango och banan.

Kör i en blender/mixer med mandelmjölk, chiafrön och eventuella isbitar. 

Klart!

Tack så hemskt mycket för inbjudan Jung Relations och tack Leila för en inspirerande morgon. 

(Recept från Leila Lindholms bok "The Fresh Foodie")