Lewis & Wood visar vackra mönster

IMG_6429.JPG

I dag har jag ätit lunch och fått kika lite mer ingående på tapeter och textilier från brittiska Lewis & Wood hos Björklund & Wingqvist - en av de större tapetbutikerna inne i Stockholm. Som råkar ligga i mina gamla hoods (hej Kungsholmen!) och där har de kamperat länge. Det är en riktig institution för alla som gillar inredning och renovering. 

IMG_6421.JPG

Ja, vilka är Lewis & Wood då? Britter förstås, de brukar ju göra mycket fina tapeter, som en gång i tiden (1993) startade upp sin verksamhet i en källarlokal inne i London. 2008 gjorde de en "Escape to the country" och flyttade till Woodchester Mill i Gloucestershire, bland får och gröna ängar.

IMG_6422.JPG

Här finns mycket mönster med djur och natur och i mina ögon en del influenser från brittiska tapetkusiner såsom Cole & Son och Laura Ashley och med en del ögonkast mot det mer klassiskt franska.

IMG_6417.JPG

Mycket bleka pasteller (Marie Antoinette), grått/blått och varma naturtoner, men också en hel del mönster med mer moderna inslag (diskret metallic). 

Väldigt romantiskt och Very British!