Skaldjurskväll

skalisar.jpg

Vi äter som bekant ofta plockmat på fredagskvällen och i går var inget undantag. Handlade färska räkor, limeaioli och löjrom (den amerikanska som inte är lika dyr som den från Kalix) med lite tillbehör. Jag älskar verkligen skaldjur och kan längta intensivt efter den där havssalta smaken!

Dukade sen med mitt ärvda Rörstrands-porslin och pimpade med nya servetter från HM Home i passande stil.

Till detta provade vi en torr tysk riesling med friskt fruktig och lite blommig smak som passar bra till just naturella skaldjur. Visade även Mathias skillnaden på hur smaken blir i mötet med räkorna respektive löjromstoasten som ju har ett fett tillbehör i form av crème fraiche. 

Sen fick han prova hur det smakar att äta rå lök och dricka vin till det - något man bör undvika! Det funkar okej ihop med löjrommen, crème fraichen och det rostade brödet, men i sin ensamhet tar löken över totalt, vilket Mathias snabbt konstaterade. 

I kväll har jag ingen aning om vad vi ska äta - tar det lite på volley!