Vad äter ni i kväll?

IMG_6640.JPG

Fredag och snart är det helg! Efter en intensiv vecka är det skönt att sparka av sig skorna och laga något gott. 

Eller i alla fall lägg upp en massa gott. Det här är förra fredagens middag, en massa plock som man väljer fritt ifrån. Tycker faktiskt att det är bland det mest "barnvänliga" man kan göra en helgkväll när man vill äta lite godare grejer utan att fastna i tacoträsket. Och man slipper stå i köket och osa, bara att lägga upp och duka fram!

Hos oss blir det ofta olika ostar och olika charkprodukter, lite kex/surdegsbröd, oliver, småtomater och minimorötter i skålar, melon/ananas/jordgubbar eller dylikt, guacamole och sen gör vi även små kycklingklubbor i ugnen (sköter sig självt!) eftersom våra barn älskar det.

Vad vi drack för vin till detta? Ett Pinot Noir från Oregon, som dessvärre inte kan köpas längre! Synd för Delinea 300 är verkligen något för dem som vill ge sig på att testa denna druva, få chans att smaka ett bra vin men utan att bli ruinerad. Pinot Noir är en av de tuffaste druvorna man kan odla och kostar därefter.

Delinea 300 är ett friskt vin med härlig smak av röda bär, mandeltoner, lite fin kryddighet och det som brukar gå under den något kufiska benämningen undervegetation, dvs lite skogstoner som antyder viss mognad i vinet. Ett matvänligt vin som passar fint till både fläskkött, kyckling, anka och gärna ihop med svamp. 

Det var väldigt roligt att få plocka ut beståndsdelarna i det här vinet och jag rekommenderar verkligen att prova Pinot Noir från Oregon om man ska köpa utanför Bourgogne (oftast väldigt dyra). Vi köpte på oss ett gäng flaskor när dessa såldes ut nyligen och har passat på att ge bort i present också. 

Men nu väntar helgen och för vår del blir det grillpremiär (jajamensan - kila in bloggen i morgon så ska ni få massor av smarriga tips!), Viola ska både på dansskola och barnkalas och det blir nog ett simhallsbesök också.

Trevlig helg alla fina!