När man får vara med och bestämma

IMG_6235.JPG

Det har möblerats om lite i Violas rum. Hennes arbetsplats (skiva och ben är från Ikeas kollektion Bråkig) har fått en ny plats. Tidigare huserade den till vänster i bild, alltså framför fönstret. Och det stora viktorianska dockskåpet stod där den högre benbocken nu är.

IMG_6233.JPG

Skrivbordet står nu alltså på väggen mittemot där sängen står och plötsligt har Violas rum blivit större. För så är det med långsmala rum - det skapas lätt en korridorkänsla om man möblerar för mycket längs med de långa väggarna. 

Varför vi haft skrivbordet längs med ena långväggen? Jo för att jag fått för mig (men hallå ett måttband kanske!?) att det var för långt och för djupt att placera arbetsbordet på den andra kortväggen.

Man lär så länge man lever!

Egentligen vill Viola få till ett rumsligt byte med storebror - vars rum är större än hennes. Hon har surat över det ett tag nu, men eftersom vi har annat som står på fixarlistan får hon snällt acceptera att detta är hennes rum medan vi bor här.

Däremot ska vi fixa några nya grejer till hennes lilla krypin (är knappt 10 kvm) - saker hon får vara med och välja. Så nu sitter vi och spanar i tidningar, kataloger och på nätet efter följande saker:

- En ljusblå alternativt snövit matta som är mjuk och mysig (tips?)

- En fin bokhylla (Det blir Ikeas smala variant från Hemnes) som sväljer alla böcker, LEGO-byggen, pysselprylar och liknande.

- Ny skrivbordsstol i fin färg (oklart vad fin färg är här, vi får väl se?). Hon avskyr färgen på sin nuvarande. Funderar på om vi kan måla om den för stolen i sig är jättebra?

- En taklampa som gnistrar (Ps hon ska få en liten kristallplafond som Mathias och jag hittat på Mio när hon fyller år). 

- Välja två fina prints/posters till väggarna, varav en ska upp ovanför skrivbordet. Hon har även hittat ett av mina Lotta Kühlhorn-tyger (det med snö) så jag ska kika på en spännram till det.

Så nu har Viola slutat tjata om hur orättvist det är att Gilbert har ett större rum och slutat att "hota" med att hon ska ringa till SVT:s "Fixa Rummet" så att de kommer hit och "gör ett hästrum mamma!".

Ett hästrum? Hur kom det plötsligt in i det här snögnistrande rummet?