Nötig kaffedrink från Nespresso

IMG_6036.JPG

Apropå kaffe och Nespresso förresten - jag fick testa en del nya kaffedrinkar från just Nespresso hos Jung Kitchen. Alla baserade på andra alternativ än komjölk och med inspiration från både London och Los Angeles, där många dricker sitt kaffe på detta sätt.

Själv slutade jag dricka mjölk i mitt kaffe för fyra år sedan och kör sedan dess på en dubbel espresso eller bara svart kaffe rakt av. Så det var lite spännande att få prova kaffe med några alternativa mjölkdrycker.

Jag testade en Cashew Cortado (se ovan) - vilken är gjord på Nespressos Ristretto-kaffe (fyllig smak) och som snarare är en efterrättsliknande kaffedrink eftersom den innehåller både chokladsås, råsocker och RAW kakao. Och så kaffe och mjölk gjord på cashewnötter då.

Jag hade personligen tagit bort sockret - men det är väl en smaksak. Jag gillar inte när det blir för sött.

Har ni en Nespresso där hemma (det var den kaffemaskinen min man kom hem med en dag för övrigt!) och vill testa får ni receptet här:

Cashew Cortado (serveras i kopp med stl 10-17 cl och med sked att röra om)

Ringla lite chokladsås i glaset

Lägg i lite råsocker

Brygg en Nespresso Ristretto

Toppa med cashewdryck som värms i mjölkkummaren

Pudra över med kakaon

Enjoy!