Växla upp!

IMG_3340.JPG

Nu ska vi prata lite om livet och allt det där som vi föräldrar ska dra runt. Ja, även ni som inte har barn förstås - men det är ju ändå så att arbetsbördan ökar rätt markant när barnen kommer samtidigt som baciller, sömnbrist och dåligt samvete slår till med en käftsmäll utav rang.

Jag har varit mamma i tio år och oj vilken resa det har varit! Upp och ner och fram och tillbaka i ett kaos av kärlek, skratt och sorg. Och mitt i allt står man där och försöker att planera, hantera och även njuta av livet. 

Och vi trixar och fixar, jag och Mathias. Delar på jobb och vardag, vabb och aktiviteter. Vi har lärt oss, den hårda vägen, att prioritera och välja bort när det är nödvändigt. Säga nej när det behövs och ja när vi verkligen vill, kan och tycker att det är viktigt på riktigt.

Hemmet, familj, bil, utbildning, jobb, fritidsintressen, renovering, fördomar, sjukdomar som sätter stopp, socialt liv som ska underhållas. Det är mycket som drar i en! 

Det går att få det man drömmer om, men kanske inte på en och samma gång. För det är då man ofta blir fartblind.

Jag brukar själv säga att jag en gång körde i konstant hög hastighet på Autobahn året om. Numera tar jag förvisso motorvägen och kör på med det jag gör, men passar på att stanna till och njuta också. Växlar upp och växlar ner på ett helt annat sätt än tidigare. Jag gillar ju när det händer saker - det kommer jag aldrig sluta med. Men jag har slutat att ha dåligt samvete för min egotid.

Veckan som kommer blir det en kul och utmanande uppväxling igen och då tar Mathias över motorunderhållet här hemma.

Waawoom!