JulLEDljus med Clas Ohlson

IMG_3330.JPG

I torsdags var jag inbjuden till ett event med det internationella detaljhandelsbolaget Clas Ohlson, vars rötter ju finns i Insjön i Dalarna. Temat var julbelysning och företagets hållbarhetsarbete och vad passar väl bättre om man är en belysningsnörd av rang och dessutom brinner lite extra för hur vi tar hand om vår planet.

IMG_3331.JPG

Clas Ohlson arbetar med hållbarhetsfrågor utifrån både miljö- och sociala perspektiv. Med 65 procent av produkttillverkningen i Kina fokuserar man bland annat på att minska koldioxidutsläppen i hela varukedjan. Båttransport istället för flyg och tåg istället för lastbilar är ett exempel på detta. 

Företaget samarbetar också med Rädda Barnen, genom insamlingsaktiviteter i butikerna, för att ge stöd åt de kinesiska migrantfamiljer som arbetar i fabrikerna i Kina. Dessa tvingas lämna sina barn med familjen på landsbygden när de flyttar in till städerna och här går stödet till barnen, i form av utbildning och fritidsaktiviteter men även vad gäller hälsa och juridiskt stöd.

IMG_3337.JPG
IMG_3329.JPG
IMG_3335.JPG
IMG_3333.JPG
IMG_3336.JPG

Så här i juletider vill vi ju ha extra mycket ljus och ovan ser ni en rad produkter från Clas Ohlson som består av miljövänliga LED-ljus arrangerat av inredaren Tom Bertling, som kan guida er i LED-världen i den här filmen.

Ja, ljus kan man ha överallt! I granen, i träden i trädgården, på husfasaden eller inuti en snygg lykta. Det är bara fantasin som sätter gränser här.

Det kändes extra passande att passera Kungsbron och de två tornen i upplyst tillstånd när jag begav mig hemåt.

Tack Clas Ohlson/Polhem PR för ett upplysande event!