Tips för julefriden

skönahem.jpg

Håll i hatten där ute - nu är december här och då gäller det att inte navigera fel och få en stressattack av allt som ska göras och upplevas! Jag har nog sagt det hur ofta som helst här i bloggen, men försök inte att göra allt inför jul och nyår och framförallt inte själva. 

Dela och ta hjälp och välj även bort onödigheter ibland - det blir härligt ändå!

1) Dra ner på julklappsinköpen och handla online - det är mina bästa knep! Det har sparat mig massor av energi. Man kan handla böcker, kläder, leksaker, vin, inredning och en massa annat på nätet och slippa trängas med folk. 

2) Bestäm vad som är viktigt just för er - är det att göra julgodis så gör det! Men strunta då i att baka sju sorters kakor, lussebullar och göra pepparkakshus. Köp i affären eller låt någon annan stå för den delen. Vi brukar dekorera pepparkakshus - men i år fick det stå tillbaka för julgodiset. 

3) Och har ni mycket som ni vill få gjort - börja med det redan i oktober! Handla julklapparna tidigt och göm undan någonstans. Lägg in sillen (som klarar sig alldeles utmärkt)  i förväg och beta av det ni vill göra över tid i stället för att stressa runt mellan adventsfika, luciatåg, jobbstress och julklappsinköp i december. Det är inte värt det!

4) Och är ni många till julbordet - fördela ut uppdragen! Är det någon som sedan vill ha med sig något annat så får hen fixa det själv - typ grisfötter eller vad det nu kan vara som är ett udda måste!

5) Nu kan ni njuta av december och göra något annat istället - som att bläddra i ett blankt magasin.