Veckans vegopasta

IMG_3050.JPG

Måndag igen och här viner det runt husknuten. Regnar gör det också och det har kommit någon slags snöblandad blask i natt. Är det sista novemberrycket eller?

Nåväl, det är bara att ladda upp med ordentliga kläder och värmande mat! Som en rejäl laddning pasta till exempel. Och en enkel sådan dessutom. 

Det enda som behövs är valfri pasta (vi kör Barillas glutenfria spagetti), små fina frysta ärtor (Findus), parmesan, en liten klyfta vitlök, olivolja, pinjenötter, salt och svartpeppar.

Gör så här!

Koka pastan som den ska kokas. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna tills att de är gyllenbruna. 

När 30 sekunder återstår av pastakoket häller ni i valfri mängd gröna ärtor. Sila sedan bort vattnet som vanligt.

Häll upp ärtpastan på en tallrik och blanda med en halv matsked olivolja samt en finriven vitlöksklyfta. Krydda med salt och svartpeppar (här får ni smaka er fram)

Toppa med mycket finriven parmesan och en näve pinjenötter.

Klart!