Skydd mot höstsolen

IMG_2720.JPG

Den låga höstsolen ställer till det för oss på helgmornarna när vi ska duka fram frukosten i vårt matrum, som ligger precis i anslutning till köket. Man sitter där med solen rakt i nyllet och försöker undvika att nysa.

Men nu har vi äntligen fått upp en liten hjälp i fönstret - nämligen en roll-up-gardin. Den kommer från Jotex och är stormönstrad med monsterablad i vitt och grått. Jag tänker dock investera i några enfärgade och en smalrandig också så att det går att byta med.

Just nu tycker jag att den här passar perfekt mot de ljust kalkgrå väggarna, vårt gamla bord i ek och Y-stolarna i samma material. Den här delen av huset är fortfarande inte riktigt färdig eftersom vi ska köpa ett nytt matbord och en ny och större taklampa. Därför vet jag redan nu att det kommer att behövas fler textila ombyten så att säga.

För solen försvinner ju inte bara för att vi gör om!