En annorlunda konsert

IMG_2986.JPG

Ja, den här helgen som gick har ju varit omtumlande - med ett horribelt terrorattentat i hjärtat av Europa, i ett land och en stad som så starkt symboliserar frihet.

I lördags hade vi biljetter till Madonnas konsert i Stockholm, något vi verkligen sett fram emot länge. Hade hon ställt in konserten tror jag att vi alla hade förstått varför, men det gjorde hon inte. Och det var nog precis det vi behövde. En ordentlig dos kärlek (turnén heter Rebel Heart Tour och har kärlek som tema) samlad under ett och samma tak.

Efter halva showen höll Madonna ett otroligt tal (klipp finns i länken) om just frihetstanken och hur viktigt det är att värna den demokrati vi lever i. Och så grät hon och vi föll in i den mäktigaste tysta minut som jag någonsin varit med om. Försök att föreställa er hur det "låter" när 40 000 personer blir tysta samtidigt?

Man hade kunnat höra en knappnål falla.

Sen sjöng Madonna "Like a prayer" till tusentals tända ljus och taket lyfte nästan. När hon lite senare stämde upp i en stämningsfull version av Edith Piafs "La Vie en Rose" (som ingår i turnéprogrammet) i en hyllning till Frankrike, då kände vi nog alla att den här kvällen ändå var något alldeles extra. Att det var precis det här som vi behövde hur konstigt det än kan låta.

För är det något fransmännen är duktiga på så är det att njuta av livet. Konserten kändes verkligen som en enda hyllning till just det.

Kram alla fina läsare!