Jag har en plan...

sinnerlig.JPG
PSred.jpg

Gilberts rum ska uppdateras till tweeniestatus och i mitt huvud finns en plan för detta, efter att likt professor Balthazar, ha klurat en del kring hur vi bäst gör detta med hjälp av hans nuvarande möblemang och eventuella nyinköp.

Här syns två nyheter som ska in i hans rum:

1) Benbockar i svart metall från IKEA för att få till en smart lösning för ett större arbetsbord. Gilbert ska få ta över Violas ljusa träskiva och stol - det kommer att passa jättebra med de svarta benbockarna och lillasyster avskyr dem. Win-win alltså!

2) Köpa IKEA:s klassiska röda PS-matta via Blocket eftersom Gilbert älskar rött. Nu har vi en stor fyrkantig multirandig matta, också ursprungligen en IKEA-matta köpt på Blocket. Den får vandra vidare dit igen, till någon annan som vill ha en mysig barnrumsmatta med mycket plats för lek.

Den övergripande tanken är att rummet ska målas i en ljus kulör (antingen en obruten vit kulör alternativt en ljust kalkgrå). Visserligen är det ljust redan nu (AD Alcro Krita), men tidens tand har satt sina spår.

Sen vill jag även måla om inne i alkoven, där säng och klädförvaring står, i en djupare kulör (oklart vilken men jag har några spår). Det vitmålade plankgolvet ska vara kvar men även det ska få sig en uppfräschning.

Säng och byrå ska bytas ut, men där letar jag fortfarande efter bra uppslag. Det finns lite särskilda mått att ta hänsyn till i Gilberts rum eftersom det är en utbyggnad. Sängen ska också hänga med ett tag så det gäller att hitta rätt. Det lutar dock åt en mörkgrå stoppad sänggavel. Och som klädförvaring funderar jag på ett klädskåp från IKEA med både hängande förvaring och lådor som heter Nordli. 

Den mörkgröna hyllan blir kvar - den är både snygg och funktionell och kommer att passa jättebra in mot den röda mattan och övrig inredning som kommer att gå i en mer grafisk stil med enstaka träinslag. 

Gilbert kommer också att få ta över vårt vita plåtskåp (PS-kollektion den också) så att han kan ha sina spel och filmer inlåsta där. Ovanpå planerar vi för att han ska ha en egen teve. Blir perfekt att kunna ligga/sitta på mattan och spela eller se på film med kompisar.

Den vita stoppade läsfåtöljen åker ut den med (hej Blocket!) liksom de båda tavellisterna som ersätts med vägghyllor med konsoler ovanför arbetsplatsen. 

Någon form av hissgardiner/rullgardiner ska också på plats men där måste vi specialbeställa i så fall eftersom fönstermåttet avviker. Och det tänker jag att vi gör när allt annat är på plats. Då brukar den sortens beslut landa i mig av någon anledning. För jag vill ha ett spännande mönster - så mycket är klart.

Det här kommer att bli bra!