Hurra ett bord!

IMG_5031.JPG

Ja, ett nytt soffbord blev det alltså! Vilket inte har varit helt enkelt att hitta. Vårt vardagsrum är långsmalt och ganska svårmöblerat. När vår jättesoffa rök under hösten skaffade vi en tvåsitsig soffa och placerade den vid en av kortväggarna mittemot våra två loungestolar i rotting. 

Plötsligt behövdes ett helt annat bord och jag har letat som en dåre efter ett runt träbord eller fyrkantigt vitt bord som fungerar i vårt 60-tals-hus och som har både rätt storlek och rätt höjd dessutom. Hilfe vad svårt säger jag!

I tre månader har Gilbert och Viola slagit kullerbyttor på mattan framför soffan och vi vuxna har muttrat över att det inte går att ställa ifrån sig ett glas eller ha tända ljus i soffhörnet. I helgen sjönk vi nöjt ner i vårt numera rätt "vuxna vardagsrum" (läs teven har vi på övervåningen i teverummet!)

"Det här känns som vår egen hörna", säger Mathias när vi sitter där med tända ljus och varsitt glas vin.

Och nu har vi ett bord som oavsett färg på soffa (vi har haft vit, turkos och grå och har nu en mjukt grågrön) och mot de flesta mattor. Hurra!

För en ny matta står på inköpslistan! Vår utslitna chokladbruna ryamatta (också från Mio), som passade fint till den turkosa soffan en gång i tiden, ska bort. Har några uppslag i huvudet men behöver fundera några vändor innan vi bestämmer oss. Den ska inte vara för mörk i alla fall, så mycket vet jag!

Tur att Internet finns...