Första, andra, tredje...SÅLD!

IMG_5346.JPG

För ett antal år sedan skulle den organisation, där Mathias jobbade, renovera hela det våningsplan som de satt på. Jag minns att Mathias ringde och berättade att allt skulle bort och att personalen fick köpa loss möbler billigt om de ville.

"Gamla kontorsmöbler - vad ska vi med det till?" undrade jag förvånat.

"Älskling, de här möblerna vill du kolla på! Jag har googlat" fortsatte min man och började sedan rabbla en massa kända varumärken.

Hem kom två svarta snurrstolar i perfekt skick från företaget Knoll International - anno 1965 och som ni kan beskåda i tv-serien Mad Men. Plus en golvlampa i metall, Arkad från klassiska Ateljé Lyktan som vi har i vårt vardagsrum. Två Mad Men-stolar och en lampa för totalt 250 kr - herregud!

Snurrskinnstolarna stod ett kort tag i allrummet på vår övervåning, där Gilbert och Viola lekte karusell i dem. Sen följde de med Mathias när han bytte jobb och behövde besöksstolar och vi samtidigt köpte en tevesoffa till allrummet.

Nu har de båda snurrisarna precis sålts på Stadsauktion för 5000 kronor till vår stumma förvåning. Där ser man!

Men åh vad jag ångrar att vi inte köpte loss de fina gardiner från Svenskt Tenn som hängde i rum efter rum på den där arbetsplatsen.!

Det var det här tyget i fall ni undrar.

Så det går sannerligen att tokfynda på lite alla möjliga ställen...