Blommor och vin

IMG_5291.JPG

Det blir mycket tulpaner nu - svårt att motstå den uppiggande effekt som de har nu! Och så kan man växla mellan olika färger och kombinationer. Här har jag petat ner videkissar också vilket gör det än mer vårigt i mina ögon.

Fina fredagsblommor, en god middag  och så lite gott vin på det blir det också. 

IMG_5298.JPG

Ni ska få ett litet vintips av mig, ett härligt vitt vin gjort på druvan Riesling som vuxit i Colombia Valley i den amerikanska delstaten Washington State på nordvästkusten. Där gör man många kvalitetsviner och är kända för sin Riesling, som annars mest förknippas med Tyskland och även franska Alsace. 

Det här fräscha och fruktiga vinet med en härlig syra och en del tropisk fruktsmak tycker jag ligger närmare Riesling-viner som kommer från NZ än de som kommer från Europa. Det är en lite annan stil helt enkelt, vilket beror på odlingsförhållanden och klimat. 

Kung Fu Riesling är klockrent till en god och lagom stark thaikycklinggryta eller till sushi. Passar också fint att bara sitta och sippa på. 

Trevlig helg alla!