Smidig höstmat

IMG_2050.JPG

Nyligen gjorde jag en riktigt höstig och framförallt oerhört smidig köttgryta. Smidig för att när man haft i allt i grytan är det bara att sätta den på en ganska låg temperatur och sen ställa klockan. Då sköter den sig själv.

Perfekt familjemat med andra ord.

Köttet i grytan är så kallat högrev som ger fantastiska långkok bara det får lite tid på sig. Två timmar i grytan så är den perfekt.

I min köttgryta finns även potatis, morötter, gul lök, tomatpure, kycklingfond, vatten och saffran plus lite smaksättning med salt, peppar, en gnutta socker/honung (så tomaterna kommer fram) och lite balsamico. 

Inget exakt recept med andra ord men det behövs liksom inte med en sådan här gryta. Det enda ni ska tänka på är att låta högreven gå länge på låg värme i grytan och inte låta potatis och morötter vara med för länge eftersom de blir mosiga.

Resten är bara smaka, smaka, smaka! Och jag kan intyga att grytan är ännu godare dagen efter.

Mums!