Det perfekta svampstället

höst2.jpg

Känns lite udda att gå från shortsläge och barfota på gräsmattan i helgen till att huttrande dra på sig höstrocken och knata genom gula löv i Humlegården (park) inne i stan.

Men vackert är det!

bonterra.jpg

Höst stod på menyn i går när tjejgänget träffades. Svamp, äpplen och smakrik ost var några av ingredienserna i menyn. Värdinnan M, som är innerstadsbo men även är lycklig ägare till ett lantställe, visade sig ha ett idiotsäkert svampknep i bakfickan.

"Jag går till Hötorget förstås, där finns det alltid!"

Trattkantarellerna blev till gräddig soppa smaksatt med gorgonzola, vilket ger lite sting i smaken och passar förträffligt till trattisarna. Jag bidrog med Mamsens äppelkaka till efterrätt och ett passande vintips som ni nu ska få av mig.

Bonterra Chardonnay, ett ekologiskt vin från de norra delarna av Kalifornien, som passar finfint till en höstig svampsoppa.