Äntligen är den här!

IMG_2666.JPG

Ni kanske minns vad som hände i somras? När vår inte allt för gamla bil bestämde sig för att lägga ner verksamheten under semestern i Danmark. Vi fick motorhaveri när vi var på väg ut på bron över Stora Bält på väg hem från Legoland.

"Kör av vägen - vi kommer aldrig över bron!", ropar jag till Mathias när först oljelampan börjar toksignalera och sen motorlampan tjuter och blinkar.

I sista sekund lyckas vi hitta en serviceväg att svänga av på. Till vänster om oss susar semestertrafiken upp på den höga, långa och väldigt blåsiga bron. Rakt fram dånar vattnet i Stora Bält och till höger syns ett stort fyrtorn där ungefär 300 måsar kretsar runt och stirrar på oss medan vi väntar in vår assistansservice.

Tre timmar senare åker vi bärgningsbil över bron till Själland. Bilen lämnas på verkstad och vi fyra landar på Ringstedts järnvägsstation där vi länsar Seven Eleven på allt i matväg vi kan hitta. Vi har överlevt på fyra gröna äpplen och några drickor i bilen och är utsvultna. Sen tar vi tåget mot Köpenhamn och vidare till huset i Skåne med minsta möjliga packning.

Men detta visar sig vara den lätta delen.

När vi kommer hem igen, i mitten av juli, börjar jakten på en ny bil. En inte helt enkel historia visar det sig. Nu handlar det ju inte om att knata in i en butik, peka på en bil och betala. Vi behöver ta reda på vilken sorts bil vi kan tänka oss och ringa in ett antal märken och modeller.

När researchen är gjord har vi ändå en del frågor och vill ha offerter från de vi valt ut för att kunna jämföra. Vi ringer och mejlar och lovas svar som aldrig kommer och offerter som vi får tjata på för att de ska skicka. Ibland får vi till och med fel information jämfört med vad som står på hemsidan. Ointresset är i det närmaste totalt - maken till lata försäljare har jag aldrig stött på!

Det finns dock en som tar vår starka köpsignal på fullt allvar - Volkswagen i Täby. Full service från den enda kvinnliga (slump?) försäljaren från dag ett och genom hela processen. Nu åtta veckor senare har vi hämtat en ny, fin Volkswagen Golf Sportkombi. De andra bilarna hade inte en chans som ni förstår. 

Tack för fantastisk känsla för service och bemötande Volkswagen!