Aj den stack!

IMG_1652.JPG

Okej, en jobbig sak med sommaren kan jag komma på! Och de gäller särskilt i augusti och när det är så här varmt.

GETINGAR!!!!

De förpestar verkligen tillvaron just nu. Tidigare i veckan var det en som landade på Violas huvud och kröp sedan in under håret av alla ställen. Turligt nog fick vi bort den. Men så i går var olyckan framme när Mathias petade bort en påträngande geting som hade satt sig på Gilberts hand i jakt på en kanelbulle.

"Aj, den stack mig på halsen!", ropar Mathias plötsligt. 

En snäll kvinna på stranden kommer med ett rör Treo brustabletter. Tydligen kan man lindra klådan och svedan genom att krossa en sådan tablett med lite vatten och sen smörja. Mathias lyder uppmaningen. Sen åker vi hemåt för det känns inte alls bra att han blivit stungen i halsen. Ringer sjukvårdsupplysningen för råd och så länge man inte kräks eller får andningssvårigheter är det ok. Får veta att man kan ta en antihistamin, vilket vi har hemma.

I värsta fall har vi även tillgång till kortison samt en hyperallergisk granne som har allergisprutor hemma. Det lustiga är att grannen och jag pratade om just detta när jag hämtade Viola hos dem - hon var nämligen där och lekte med deras dotter innan vi skulle åka till stranden. 

Nu gick det bra ändå men attans vad jobbiga de där randiga typerna är!