Välkomnar lummigheten med öppna armar

Skåneträdgård.jpg

Jag vet inte riktigt om det är det hattiga vädret i år eller om det är något annat som fått vår trädgård att kännas lite tröttare än vanligt. Inget tar sig riktigt fullt ut, mossan frodas och undervegetationen (läs stripigt ogräs) far fram i en oroväckande hastighet. 

Det är helt enkelt inte riktigt lika lummigt som det brukar vara. Trots att det både regnat och kommit sol. Min helt ovetenskapliga trädgårdsteori är att först drog den kalla våren ut lite för långt, sen regnade det lite för mycket i juni och så kom den tryckande julihettan och gjorde sitt. 

Trippel strike liksom!

Bilden ovan är något helt annat - nämligen från mina föräldrars väldigt lummiga trädgård i Skåne. Här pratar vi zon 1 och skyddat läge vilket innebär att det frodas vilt. Jag är avundsjuk ska jag väl erkänna - lummiga, gröna trädgårdar är så mysigt.

Växterna ovan ska jag få plantor ifrån eftersom de behöver delas. Så jag får väl hoppas på att lite rabattfägring från Skåne kan smitta av sig i vår skärgårdsträdgård. 

Håller mina gröna fingrar i kors...