Åh Skansen!

IMG_1499.JPG

Vi är tre familjer med barn i en rad olika åldrar och som bor rätt utspritt numera som brukar ses på Skansen varje sommar och låta våra telingar lattja loss ihop. I helgen var vi där och förutom de sedvanliga djurspaningarna fanns det två saker som fick oss att gå loss lite extra mycket.

1) Den stora slänggungan på Galejen (tivolit) som nu båda barnen kunde åka. Och som de åkte - de ville aldrig sluta och det kan jag förstå för det är en härlig frihetskänsla att glida fram så.

"Jag flyyyyyyger!", ropade Viola och satte ut armarna i luften.

2) Äntligen serveras det bra mat i Galejen! Blev glatt överraskad när vi skulle beställa mat och slapp de sedvanliga trista och onyttiga rätterna. Här var det goda och fräscha smörgåsar på surdegsbröd, matiga sallader och riktig mat plus barnvänliga alternativ som pannkakor med färska jordgubbar, grädde och rårörda blåbär och riktiga korvar.

Allt ekologiskt och svenskproducerat - halleluja!

IMG_1505.JPG