Trendrapport från Formex

IMG_1904.JPG

Här kommer rapport från mitt besök på Formex - en jättemässa för inredning och design med nordisk inriktning. Och det övergripande temat syns här Soft Nordic - det sammanfattar trenden med pasteller, mjuka 50-tals-former och nätta möbler som lätt ska kunna flyttas runt.

Det fanns ytterligare tre trendteman: Wild Wood, Raw Rustic Junction och Dark Fragrance.

IMG_1897.JPG

Raw Rustic Junction anspelar på de råa industritrenden som hänger kvar. Mycket betong, koppar och andra metaller och så ska det vara blå toner med orange som kontrast.

Mmmm....det här gillar jag! 

IMG_1895.JPG

Wild Wood handlar om trätrenden som syns som en välbehövlig kontrast till det rena och väldigt grafiska. För även om trä är varmt så pratade trendexperten Jan Rundgren om att det är en trend som är åt det grafiska hållet och mörkare fast ändå rustikt. En sak som kommer är mörkt porslin och överallt syns den trärena skärbrädan.

IMG_1896.JPG

Och så slutligen Dark Fragrance - den lyxiga, dova trenden med nyckelord som sammet, färgat glas och kristallkronor. 

Nu ska ni få kika på mina favoritutställningar från mässan - som är GIGANTISK och kräver foträta skor eftersom man springer runt så mycket.

IMG_1893.JPG

Duktiga unga formgivaren Lina Johansson, som jag skrev om redan i våras och vars alster poppat upp i bloggen med lite jämna mellanrum.

Åh, den där pennpostern älskar jag! Hon har även ett fantastiskt floratryck om ni gillar blomster.

IMG_1891.JPG

Metaller hänger som sagt kvar och då måste man ju rusa förbi Skultunas monter där jag - i bästa back to school-anda - hittade underbara skolklockor.

Ringa in barnen till middag kanske?

IMG_1880.JPG

Här syns dämpade pasteller och metall i en ljuv förening. Glöm inte att kombinera - det är det som är så roligt med form och funktion!

Montern tillhör Sthlm AGENCY som representerar flertalet varumärken för hem och barn. 

IMG_1894.JPG

Formex har en tävling - Formex Formidable 2014 - där alla som vill kan vara med och rösta fram en favoritprodukt på mässan. En jury har redan gjort ett grundurval och jag har röstat på de här vackra solitärvaserna av Eva Levin för Scandinaviaform.

Kila in på Formex hemsida och rösta ni också! 

IMG_1888.JPG

Gult, gult och mer gult - japp den fina färgen är tillbaka som en härlig kontrast till det strama! Bra för vi behöver gnugga bort påskkycklingstämpeln tycker jag!

Här syns en 50-tals-nätt och väldigt gul soffa hos färgstarka Littlephant!

IMG_1892.JPG

Företaget Livstyckets fina mönster i 50-tals-färger och massor av gult! 

IMG_1901.JPG

Och i den mer rustika sektionen återfanns linneprodukter - som här hos Lovely Linen - och olika sorters får- och lammfällar. Mycket sådant mys!

IMG_1889.JPG

Mera ruffigt mys från Shepherd som varvar det grå med naturmaterial och gröna växter. Fint!

IMG_1887.JPG

Odd Molly gav sig på lite karibisk känsla så här på sluttampen av sommaren...

IMG_1899.JPG

...samtidigt som det var en hel del julskyltning också. Lite smått förvirrande för en semesterinställd hjärna som har full sjå att skifta fokus nu.