Sola säkert i sommar!

IMG_0507.JPG

Lagom tills att värmen kom fick vi erbjudandet att testa en ny svensk solprodukt från Evy Technology. Det är ett solskydd i mousseform, som är vattenfast och bra för känslig hud (hurra!) och dessutom ska den inte kladda.

Solskydd är lite extra viktigt i vår familj och det av flera anledningar. Vi bor i skärgården där solexponeringen är hög. Jag är rejält fräknig. Gilbert har ju som bekant fullt utvecklad alopecia - med andra ord är han helt hårlös på huvudet. 

Och så har vi två barn med mycket spring i benen. Ni vet man jagar dem med balsamsprayer och solkrämer och de vill liksom bara vidare.

IMG_0502.JPG

Vad tycker vi då efter att han använt moussen i helgen? Jo den är riktigt bra - framförallt är det så skönt att slippa kladdandet. Det här går rakt in i huden och lägger sig inte som en oljig hinna utanpå.

Känns också väldigt bra att den inte innehåller allergiframkallande ämnen och parfym. Vi är ju även en allergifamilj så jag är noga med att få bort så mycket som möjligt av sådant. Här är det fritt från doft, parabener och nanopartiklar.

Enda aber är att man får ta det stötvis - puffar man ut för mycket mousse (vilket är lätt hänt!) hinner man liksom inte riktigt med att smörja in snabbt på barnen. Det blev som ett snömoln vid ett tillfälle när det delade på sig. Men det är väl en övningsfråga och bollen ovan, som Viola har i handen, är alldeles för stor. Tänk hälften när ni börjar smörja så får man ta fler gånger i stället.

Vi ger den fyra av fem solar i betyg.

IMG_0456.JPG

Det var fantastiskt skönt att bada i lördags - efter att vi hade fällt ett träd på tomten och var galet svettiga. Barnen var helt galna av lycka över att få simma på riktigt och träffa kompisarna på stranden.