Halleluja en glass!

ricechoklad.png

Glass och sommaren hör ihop och i den här värmen går det åt mycket sådant. På hemmaplan är det enkelt - vi köper hem Oatlys paketglass som finns i tre olika smaker eller så blir det isglass.

Men så fort vi är på språng med barnen blir det genast lite knepigare. Utbudet av pinnar och strutar som inte innehåller mjölkprotein, soja eller gluten existerar knappt. Gilbert får i nio fall av tio äta piggelin och det blir ju trist i längden.

Men så i sommar verkar det ha hänt saker. På väg ner till Skåne hittade vi en glassbox från Siaglass (finns knappt i Sthlm som är GB Glace-dominerat!) när vi åt lunch på ett ställe. Hurra, där fanns visst Oatlys jordgubbspinnar!

Och så i går, nere vid havsbadet, hittade Mathias en strut från GB Glace som varken innehåller mjölk, soja eller gluten. God var den också, det var hela familjen ense om.

Nu hoppas jag att strutarna finns i varenda glassbox som GB har och att de även går att köpa i storpack i livsmedelsbutikerna. Tillsammans med storpack av Oatlys jordgubbspinnar.

Det är väl inte för mycket begärt?

(bild från GB Glace)