Lajbans på Legoland

IMG_0898.JPG

Vi har gjort Legoland på Jylland i sommar. Stor succé förutom att vi återvände till Skåne utan vår bil som bestämde sig för att dö danskdöden precis innan bron över Stora Bält när vi var på väg tillbaka.

IMG_0893.JPG

Bland mängder av åkattraktioner och saker uppbyggda av LEGO sprätte våra barn loss för fullt. Det åktes bilar, båtar och bergochdalbanor. Gilbert föll rätt hårt för den del där hela städer och stadsdelar från runt om i världen (det jag minns från Legoland när jag var där för över 30 år sedan!) med hus, kanaler, fordon och så vidare. Viola var mer förtjust i att åka fort så det fanns något för alla. 

IMG_0900.JPG

Åh vad Gilbert älskade detta! Min lilla samhällsplanerarnörd till son. 

Viola däremot ville åka allt som gick fort och tjöt av lycka över alla snabba möjligheter. Här syns pappan och barnet i en kanot precis efter att ha splashat ihop. Då hade hon och jag redan åkt en gång men mycket vill ha mer och Gilbert ville se att lillasyster verkligen vågade...

IMG_0921.JPG

Och Gilbert tog förstås det berömda körkortet där barnen ska köra "bil" i en halvtimme i ett avgränsat område med fyrvägskorsning, trafikljus, stoppskyltar, rondeller, bensinmack och till och med en biltvätt - som var mäkta poppis. 

Det var barn från Sverige, Danmark, Norge och England. De stackars sistnämnda barnen hade fullt sjå att köra på rätt sida av vägen. Jag stod bredvid deras mamma som förtvivlat ropade instruktioner.

"Honey, you must drive on the right side of the road! Oh dear, it is so confusing for them!"

IMG_0934.JPG

Och jag blev allt lite paff när "mitt" Los Angeles plötsligt dök upp - komplett med Mann Chinese Theatre (där stjärnorna på gatan finns!), den vita skyskrapan i downtown LA med den roterande baren längst upp som vi hängde i, en Hollywood-studio där man kunde styra inspelningen och så naturligtvis de galna jättepalatsen i Beverly Hills. Fick någon slags knäpp och drog dit barnen och började berätta om att jag bott där. 

"Ja, ja...mamma...men nu vill vi åka det där tåget igen!"

Getting old - ha, ha!

IMG_0875.JPG

Då har vi gjort detta - check! Mycket populärt som sagt var och vill ni nörda LEGO och samtidigt få lite Disneyland light så ska ni åka till Legoland med barnen.

Men gör det i en bil som inte bestämmer sig för att strejka.