Jag är besatt av Anjas och Julias pod

anjajulia.jpg

Hej där i värmen på er! Hoppas ni haft en lika skön långhelg som jag har haft? Mer kommer om det senare för nu ska jag ge er ett kanontips igen. Och vi befinner oss återigen i podvärlden, där jag fastnat eftersom jag numera är sjukt duktig (ja, man får hälsoskryta lite!) på att komma ut och träna och då behöver ha något upplyftande i öronen.

Av en slump (som jag nu inte minns....herregud!) ramlade jag över skådisarna Julia Dufvenius (Glappet ni vet!) och Anja Lundqvist (Tusenbröder you know!) eminenta podcast. Som bokstavligen FÖRFÖLJT mig (positivt alltså!) hela helgen.

I träningsspåret. Till morgonkaffet på altanen. På knä rensandes ogräs i rabatten. Och tametusan ända in i sängkammaren, där min man inte bara fått lyssna själv utan också fått vissa sekvenser återberättade komplett med teatraliska rörelser och inlevelse a'la pjäs på Dramaten.

Det passar ju bra eftersom damerna i fråga spelar en hel del teater. Och de är väldigt bra på att hålla i roliga, varma och smarta podsamtal som får en att minnas och reflektera över massor av saker. Relationer, familjeliv, arbete, kvinnorollen, resor, samhället, psykologi och vad som egentligen händer där bakom kulisserna. 

Det finns bland annat ett vansinnigt roligt avsnitt där inredning, inredningsmagasin och skilsmässor behandlas. Vi skrattade så att vi tjöt i går, både jag och Mathias. Fick klara igenkänningar från ett antal husägare i den direkta närheten - vi brukar kunna ringa in skilsmässohusen rätt bra här ute i förorten. Sorgligt men sant.

Och när Anja Lundqvists inre skrikare går på röda mattan - ja då kan allt hända! 

Ja, det är magiskt bra och ni har 60 avsnitt att lyssna igenom och njuta antingen via iTunes eller podda.se.

Bilden i bloggen är en lånad stillbild från TV4 när Anja och Julia var på besök i Nyhetsmorgon för att prata om bloggen. Det inslaget kan ni se här!

Enjoy alla läsare!