Starka rötter hos Heart of Lovikka

IMG_0014.JPG

I förra veckan fick jag äran att kika på svenska Heart of Lovikkas höstkollektion. Mitt i det varma sommarvädret presenterade företagets grundare Sofia Hagelin nyheterna, som både bestod av kläder och smycken och berättade om hållbarhetstanken som genomsyrar hela verksamheten - från tillverkning till användning. 

IMG_0013.JPG

Ovan syns vackra smycken i form av armband, halsband och broscher. Heart of Lovikkas höstkollektion tar avstamp i sin norrländska historia - vem minns inte de klassiska vantarna? Temat för kollektionen är rötter, vilket underströks av att den norrländska sångerskan Vera Vinter uppträdde med en rörande sång om sin mormor.

IMG_0008.JPG

Duktiga Mama-bloggaren Frida Fahrman spanar in höstkläderna. Blev lite star struck när hon satte sig bakom mig, jag log och nickade men fegade sedan ur och vågade inte säga "hej, vad du är duktig!".

Så jag säger det nu!

IMG_0010.JPG

Åh jag är en total sucker för stickade sockor! Jag frågade och javisst det finns även tossor för små fötter som butiken Sprall säljer.  Hittar dem dessvärre inte i webbshoppen.

IMG_0015.JPG

Vad som låg i den lilla asken? En fin svart blombrosch i skinn som ska få pryda mitt höstiga jag när sommaren är över.