Att göra eller inte göra?

annetaintor.jpg

Bor man ihop, och allra främst om man bor i ett hus och har familj, ja då kommer det oundvikligen en mängd tillfällen då saker måste åtgärdas, förbättras eller bara ändras på för att man vill ha förändring. 

Oftast ligger mamman och pappan några steg bakom den där listan under de värsta småbarnsåren. Men sen brukar det bli eld i rumpan och den betas av intensivt i omgångar. Den här våren har vi äntligen lyckats måla om väggar och tak på den lilla gästtoaletten på undervåningen, uppgraderat Violas rum och fått upp diverse saker på väggar och i tak.

Halleluja!

Men Viola är inte helt nöjd med utfallet. Hon spänner ögonen i mig två minuter efter att vi stigit in i hallen hos den lilla kompisen som ska ha kalas. Där finns nämligen BARNKROKAR på lagom höjd för små vårjackor.

"Och när ska ni sätta upp våra krokar då!!??, väser det lilla barnet indignerat och ger mig det stora onda ögat. Jag tänker rodnande på de ganska nyinköpta fina metallkrokarna som ska upp i vår hall och liksom bara står och väntar. Ja, vad väntar de på egentligen?

"Ehhh...du får fråga pappa när vi kommer hem", svarar jag lätt konflikträdd innan Viola studsar i väg mot den fluffiga sockerhimlen.

Oh, bad mummy!

(bild från Anne Taintor)