"I carried a watermelon?"

vattenmelonparasoll.jpg

Som sjuttiotalist, tonåring på 80-talet och med några egna dansår i bagaget har jag naturligtvis sett filmen "Dirty Dancing". Ni vet den där rollfigurerna Johnny Castle och Baby ålar runt och bryter mot strikta 60-talsregler medan de utbyter heta blickar.

Såg Åhléns underbara balkongparasoll och fick en flashback till en av filmens klassiska repliker. Den där Baby har hjälpt till att bära upp vattenmeloner till huset, där hotellets unga personal ägnar sig åt betydligt svettigare danser än att hasa runt i en foxtrot med rika tanter och gubbar, och blir nervös när Johnny frågar vad hon gör där.

Det uppriktiga men osäkra svaret "I carried a watermelon"....följt av den där hemska känslan av att "men vad sade jag för något?" till någon man vill ska gilla en. 

Nåväl, jag gillar i alla fall vattenmelonparasollet väldigt mycket och skulle gärna bära runt på det på stranden i sommar!

(bild från Åhléns)