Hatten av för årets påskris

påskris.jpg

Påsken är en rätt skön högtid tycker jag. Inte så väldigt traditionig om ni förstår vad jag menar med det? Vi ordnar ett ris med fjädrar, målar ägg med barnen och fixar varsitt påskägg. Sen stökar vi mycket i trädgården så för oss är det mest en trädgårdshelg.

Matmässigt är vi rätt liberala och har inga bestämda traditioner utan går lite på vad vi känner för. Det är så mycket mat som bara känns som om man upprepar jul och midsommar så det brukar vi inte själva ha hemma. Ägg äter vi varje morgon vilket inte gör det särskilt exotiskt. I går åt vi rökt lax med grillad sparris och finriven pepparrot samt potatis med dillpesto (finhackad dill, finriven parmesan, olivolja, salt, peppar och citron) till middag. Känns vårigt, fräscht och lite "nytt".

Och i kväll blir det ugnsstekt lammbog med rostade rotfrukter och chévre. Känns också som väldigt mycket vår över det.

De fina virkade fjäderhattarna i vårt ris har min mammas moster i Skåne, hon som tyvärr gick bort förra året, gjort. Hittade dem när vi gick igenom förrådet. Passar perfekt i årets påskris.

Nej, nu ska jag plugga vidare till min tenta!