Tre bra poddar att lyssna på under ledigheten

IMG_6278.JPG

Lyssnar ni på podcasts? Jag gör det allt mer - inte minst är det perfekt att ha i öronen när man är ute och powerwalkar eller springer om man inte vill lyssna på musik. Jag hämtar numera enormt mycket information om olika saker via den sortens kanal så jag tänkte, i bästa påskledighetsanda, tipsa om några jag gillar lite extra mycket.

Here goes:

Tidningen Resumés podcast Kommunikationsklubben - oumbärlig för mig som arbetar med just kommunikationsfrågor. Så alla ni med intresse för pr, reklam, sociala medier, varumärkesfrågor osv - här har ni en mycket bra samtalspod om detta! I varje avsnitt bjuds en gäst in och så lyfts ett specifikt område upp av programledarna Digge och Fredrik. Mycket bra!

Träningsglädje talks - tränings- och hälsobloggaren Sara Rönne (tillika min före detta kollega!) har inte bara en bra blogg utan också en härlig podcast med pepp och massor av inspiration, precis som Sara själv är. Lyssna på den!

Smakademien - den podden hittade jag nyligen och först efter att grundaren Per Nilsson mejlat mig och ställt en fråga. Han skulle nämligen prata om viktiga kokböcker tillsammans med sin sidokick, den legendariska matjournalisten Mia Gahne. De hade enats om en kokbok som jag tjatat (Mamsens äppelkaka ni vet!) mycket om här i bloggen - "Rocky Food". Min första kokbok, den som har varit absolut viktigast för min personliga matresa och som fortfarande håller. Boken som gav mig världen i en tid då jag var på väg ut i den.

"Får jag låna din bild av Rocky Food och ha på min webbsida?" löd frågan. Boken är helt hopplös att få i tag i numera, men jag äger ett exemplar och hade en bild på bloggen som han hittade vid en sökning på nätet.

Så klart fick han låna den! På kuppen upptäckte jag en fantastiskt bra podcast som lyfter fram mat och dryck utifrån olika perspektiv. Trender, recept, tips, reflektioner och lite krogromantik. Är ni det minsta intresserade av dessa områden så måste ni lyssna på denna!

Vad kan vara mer passande för mig just nu?