Heldag med skruvmejsel

livingetcapril.jpg

Fullt ös helgmedvetslös får man väl säga om helgen för oss so far! I går blev det barnvakt och så gjorde vi världens runda med en låååååååång lista på saker vi måste fixa. Hade sjukt ont i fötterna i går kväll.

Nu blev det äntligen en ny säng till Viola (Ikeas vita Hemnes med låder under) som vi hittade på Blocket. Jättefräsch men hem ska den ju så släp hämtades och det skruvades och bars upp och ner och fram och tillbaka. 

Sedan i väg till Bauhaus, Ikea och en del andra inredningsbutiker för att fortsätta beta av måste-listan. Titta efter en ny badrumslampa och ett snyggt skåp till gästtoaletten. Och så ville jag visa Mathias en spegel jag hittat som också ska in på samma ställe.

Spegeln föll i god jord, men lampa och skåp får vi fortsätta leta efter. Däremot snubblade vi över ett perfekt arbetsbord till Viola - från Ikeas kollektion Bråkig. En ljus träskiva och grönturkosa benbockar i metall. Slog även till på den ljusa trästolen efter att ha konstaterat att den gröna var i en helt annan nyans än benbockarna!? och den rosa var läskigt laxrosafärgad. 

Not my cup of tea!

Hem kom också nya sovkuddar till vårt sovrum, en fin bordslampa till Violas skrivbord (samma som Gilbert har för övrigt), ett rejält slaktarblock till köket, tidskriftssamlare till Gilbert och ett nytt överdrag till strykbrädan eftersom det andra spruckit.

Nu har vi gjort Ikea för något år framöver. Herregud, det är verkligen inte KUL att gå där - oavsett om man har barn med eller inte.

"Det värker i alla mina muskler", stönade Mathias efter mastodontdagen och när vi satt där på kvällen och tittade på Violas nya rum.

Ja, och mentalt urblåst också! Bara att ta fram världens bästa avkoppling - ett blankt magasin!

(bild från Living ETC)