Grilla grönt med ICA

IMG_8443.JPG

I går var jag inbjuden till ett event som ICA stod bakom. Ett grillevent där de presenterade en trendrapport kring just grillning. 

Som den flitiga grillfamilj vi är tackade jag förstås ja och tog med mig Viola, vars dagis var stängt för planering. Det var hon, jag och alla Sveriges matjournalister och bloggare. Men det gick alldeles utmärkt att ha med sig en matglad och nyfiken nästan femåring, som raskt satte i sig två glas färskpressad juice av rödbetor (Mmm, vilka goda hallon mamma!), apelsin och äpple samt en skiva surdegsbröd med varmrökt lax, kapris, pepparrot och grillad sparris.

Tummen upp för båda från mitt barn - det måste väl vara ett bra betyg ICA!

 

IMG_8444.JPG

Grilltrender ja? Jo, en av de stora är att grilla grönt - det vill säga upp med grönsaker och frukt på grillen! Och vill ni inte grilla dem så lägg till en stor grön sallad ( nej, inte bara gurka, tomat och isbergssallad!) med en massa gott i till köttet. 

Våra gröna grillfavoriter är grön sparris, squash och paprika. Testa också att grilla ananas till efterrätt - jättejättegott!

IMG_8442.JPG

Och så en härlig inspirationsbild från Studio Watz där eventet höll till. En fantastisk gammal industrilokal i rött tegel på utsidan och med enorm takhöjd och stora fönster på insidan. Precis den där sortens "industriromantik" som jag faller handlöst för.