Inredning och familjeliv

reasons.png

Det där med att ha barn och att vara inredningsintresserad - det går inte alltid ihop! Det vet vi nog alla att sköra saker åker i golvet, det stänks och kladdas och vips har man en "teckning" på en vägg någonstans. 

Så var lägger man fixarribban? Förhoppningsvis någonstans mellan "jag-struntar-helt-hur-det-ser-ut" och "mitt-hem-är-en-perfekt-utställning". Med någon slags långsam förskjutning från den första mot den andra under årens lopp skulle jag gissa. Där det blir lite lättare för varje dag att hålla någon slags grundordning och det faktiskt är okej att ställa fram en vas någonstans utan att det säger kras.

Men lätt är det inte och ganska snart handlar det väl om blöta handdukar på badrumsgolvet och tonårsrum som aldrig städas utan extremt tjat eller någon slags mutor.

Men men, den dagen...den sorgen!

Just nu njuter jag lite av en lugn period - ett fönster i livet där man får passa på att ta tag i lite saker och snygga till efter åtta års slitage. Listan blir bara längre ju mer jag tänker på vad jag vill åtgärda och bättra på. Ommålningar, en del möbelbyten (hej matbordet, hej ny dubbelsäng och hej där vardagsrumsmattan!), några nyköp samt vissa löpande större renoveringsgrejer.

Har jag förresten sagt att jag förra veckan äntligen hittade rätt (läs rätt mått, rätt stil och rätt färg samt förstås pris) spegel till, vår numera ommålade gästtoalett? 

Det tog bara åtta år...ha ha!

(bild från Anne Taintor)