Hej då Lucia!

luciatåg.jpg

Glad Lucia till er alla! Underbart att få vakna till strålande sol ute i stället för det där tråkgrå himlataket som synts allt för länge.

I går lussade Violas dagis och då insåg vi plötsligt att det är sista gången vi får se ett litet gulligt tåg med dagisbarn som sjunger, tappar små tärnljus och rusar till någon mamma eller pappa i publiken. I skolan har de ju inget sådant för föräldrarna.

Nåväl, allt har sin tid och vi har snart två skolbarn och livet är helt klart på väg in i en annan fas som är mysig på andra sätt. 

Vill jag se små Lucia-tåg kanske det är en bra idé att skaffa en sådan där fin adventsljusstake som syns lite överallt på nätet. Det här är väl den mest klassiska, men jag hittade precis en i mina ögon ännu finare (som dessvärre inte säljs längre...morr!) från Clas Ohlson (se ovan).

Den ska jag försöka att få tag i på något sätt!

(bild Clas Ohlson)