"Jag har städat mamma"

IMG_2839.JPG
IMG_3708.JPG

Det här med barnrum är ju skoj ur många perspektiv. Inte bara för att man får fixa till dem och tänka till utan allt det där andra som följer med att ens barn har ett rum där de huserar.

Som det där med att hjälpa till att plocka undan ibland. Vet inte hur det är med era barn men mina drar i alla fall hellre fram saker än tar bort dem. Och det spelar ingen roll att deras rum kryllar av smarta förvaringslösningar i form av lådor, hyllor, boxar osv. Leksakerna hittar ändå inte ner i dem.

Se bild 1!

Men så plötsligt händer det. Mamman lyfter in dottern, som somnat ute i soffan, till barnsängen (se bild 2). Möts till sin förvåning av barnets städiver efter att mamman påpekat att en liten upplockning kanske skulle vara på sin plats.

Dagen efter är dottern rusig av lycka och ivrig att få berätta.

"Mamma, jag städade massor i går! Alla mina finaste böcker tog jag fram och satte upp på sängen. Visst blev det jättefint nu mamma?"

Åh älskade lilla skrutta!