Naturligt vin i bokform

IMG_3760.JPG

Japp, böcker vill jag alltid ha och i år önskar jag mig den här som handlar om så kallade naturviner! Pratade en lång stund med Emil Broome, en av författarna, när jag var hos Jung Kitchen för ett tag sedan för att kika på nya mat- och dryckesprodukter och prata trender.

IMG_3759.JPG

Naturviner är kort sagt viner som görs utan så lite påverkan som möjligt vad gäller odling och vinmakning. Alltså inga eller så få tillsatser som möjligt och ett ekologiskt förhållningssätt ute i vingården. Vinerna brukar vara ofiltrerade - det vill säga de är inte så där skarpt klara som vanligt vin är.

Jag har provat ett antal flaskor vid det här laget och även om det sannerligen varierar i kvalitet så finns det definitivt en del spännande viner i det här segmentet. Emil berättade att naturviner är extra eftersökta av japaner - som letar viner som passar deras enkla matmässiga stil där rena råvaror är i centrum. 

Och det ligger definitivt i tiden med den här sortens produkter...